izdelek

Pridih svežine v vašem perilu

V nasprotju z dišavami, ki neprijetne vonjave le prekrijejo, jih soda bikarbona nevtralizira in odstrani, tako da vaša oblačila ostanejo sveža in dišeča. Zadostuje že dodatek sode bikarbone v vodo za izpiranje. Tako boste odstranili tudi vztrajne vonjave, kot so npr. vonjave značilne za oblačila iz mikrovlaken (športna oprema).

In pri vsem tem ni zanemarljivo, da gre v primeru sode bikarbone Solvay za snov povsem mineralnega izvora, ki ne draži kože, je v vodi popolnoma topna ter prijazna do okolja.

Nasveti:

V pralnem stroju dodajte 1 žlico (25 g) Sode bikarbone Solvay® med fazo izpiranja. Če perete ročno, dodajte sodo bikarbono kar v vodo za namakanje.

Vonj cigaretnega dima lahko iz vaše majčke preženete tako, da jo za približno 15 minut potopite v vodo, v kateri ste raztopili 1 žlico (25 g) Sode bikarbone Solvay®. Majčko nato operete kot običajno.

Vonj bencina ali drugega organskega topila v oblačilih? Zložite jih v vrečko in jih posujte s Sodo bikarbono Solvay® ter jo pustite učinkovati kakšen dan. Nato oblačila operite kot običajno.

Če oblačila z neprijetnim vonjem ne morete oprati takoj, ga, preden ga odložite v koš za perilo, posujte s sodo bikarbono.

Sode bikarbone nikoli ne uporabljajte pri pranju volne in svile, saj sta le-ti občutljivi na bazične snovi. Za pranje teh občutljivih tkanin uporabljajte izključno namenske detergente!