izdelek

Kopalnica

S kemijskega gledišča, je soda bikarbona rahlo bazična spojina. Zaradi te svoje lastnosti je učinkovita pri preprečevanju nastajanja plesni in glivic, ki se lahko tvorijo na vlažnih mestih, kot npr. v kopalnici.

Istočasno pa je soda bikarbona zaradi svojih vodotopnih kristalov nežno abrazivno sredstvo idealno za odstranjevanje trdovratne umazanije s pralnih površin. In nenazadnje, soda bikarbona je učinkovita pri odstranjevanju neprijetnih vonjav.

Nasveti:

Površino tuš kabine očistite z vlažno gobico na katero ste posuli sodo bikarbono. Tuš kabino sperite in posušite. Enak postopek lahko uporabite tudi za čiščenje plastičnih zaves pod tušem. Operete jih lahko tudi v pralnem stroju, in sicer tako, da dodate 3 žlice (75 g) sode bikarbone k vašemu običajnem detergentu ter uporabite pralni cikel za nežno perilo.

Sledi plesni, ki se lahko pojavijo v kopalnici, posujte s sodo bikarbono, pustite delovati kakšno minuto, nato zdrgnite in sperite.

Ostanke vodnega kamna ter mila v kopalni kadi odstranite z vlažno krpo posuto z mešanico treh delov sode bikarbone in enega dela vode. Sperite in posušite s suho krpo. Na enak način lahko odstranite tudi sledi vodnega kamna iz vodnih pip in s keramičnih ploščic.