izdelek

Piling – skrivnost sijoče kože

Soda bikarbona je zaradi svoje nežne abrazivnosti idealno sredstvo za pripravo pilinga. Zmešajte 4 žlice čistilnega mleka z dvema žlicama Sode bikarbone Solvay®. Mešanico nanesite z nežnimi krožnimi gibi po celem telesu. Pazite, da ne pritiskate premočno, uporabite lahko tudi rokavico iz mikrovlaken. Kožo nato izperite z mlačno vodo, tamponirajte z mehko brisačo in nanesite občutni odmerek kreme ali vlažilnega in pomirjujočega losjona.

Ta “bikarbonatni piling” je, za razliko od drugih domačih receptov na osnovi sladkorja ali soli, zaradi nežnih, vodotopnih kristalov sode bikarbone, še posebno nežen in se ga lahko enkrat tedensko nanese tudi na obraz.

Za mehčanje in odstranjevanje otrdele kože na stopalih lahko uporabite »močnejšo« mešanico, narejeno iz treh delov sode bikarbone in enega dela vode. Z drgnjenjem po površini otrdele kože boste odstranili odmrle celice in koži povrnili njeno mehkobo.

Še nekaj opozoril:

Po pilingu lahko koža postane rahlo rdečkasta, a rdečica bo po kratkem času izginila. Kljub temu ne izvajajte pilinga neposredno pred kakšnim pomembnim dogodkom!

In seveda, piling lahko izvajate le na zdravi koži. Izogibajte se ga, če je koža razdražena ali razpokana ter v primeru bolezni.

Nasveti:

Za pripravo nežnega pilinga za obraz in telo zmešajte 2 žlici (50 g) Sode bikarbone Solvay® s 4 žlicami čistilnega mleka. Z zmesjo nežno masirajte po obrazu in telesu.

Otrdelo kožo na stopalih zdrgnite z zmesjo, narejeno iz treh delov sode bikarbone in enega dela vode.